با توجه به پیچیدگی شبکه، شبیه­‌سازی نقش بسیار مهمی هم در تعیین خصوصیات رفتار فعلی شبکه و همچنین تعیین اثرات ناشی از تغییرات پیشنهاد شده بر روی عملکرد شبکه دارد. شبیه‌ساز NS2، یکی از محبوب­ترین و رایج­ترین شبیه­‌سازهای شبکه می‌باشد که به صورت گسترده توسط جامعه‌ی محققین استفاده می‌شود. NS2 یک شبیه‌ساز رویداد گسسته و متن‌باز است که با استفاده از زبان­‌های C++ و OTcl طراحی و پیاده‌سازی شده است. از نرم ­افزار NS2 می‌توان در شبیه‌­سازی شبکه‌های سیمی و شبکه‌های بی‌سیم استفاده نمود. در این دوره آموزشی، چگونگی نصب و راه­ اندازی NS2، ایجاد سناریوهای شبیه‌سازی و تحلیل آن‌ها به همراه توضیح ساختار داخلی NS2 به منظور ایجاد و توسعه پروتکل‌های شبکه به ‌صورت منظم و هدفمند ارائه شده است تا فراگیران با پیگیری مطالب این دوره به سطح خوبی از یادگیری NS-2 دست یابند. با توجه به اینکه نصب این شبیه‌ساز یکی از اولین سختی‌های شروع کار است، علاوه بر ویدئو­های آموزشی، ایمیج نسخه­‌ی نصب شده این شبیه‌ساز بر روی سیستم عامل openSUSE برای استفاده در محیط VMware ارائه شده است. علاقمندان به فراگیری این شبیه‌ساز، با دانلود این ایمیج و نصب نرم افزار VMware به راحتی می‌توانند از این نسخه نصب شده استفاده و یادگیری را شروع نمایند.
دانلود فایلهای مرتبط با این ویدئوی آموزشی: (نسخه کانفیگ و نصب شده NS-2 روی سیستم عامل suse10.2)
دانلود برنامه VMware
قسمت اول ایمیج (۶۶۵MByte)
قسمت دوم ایمیج (۶۶۵MByte)