شبکه‌های عصبی عمیق حافظ حریم خصوصی

حافظه مولفه اصلی و حیاتی همه سیستم‌های کامپیوتری است. با مقیاس کردن فناوری در سیستم‌های کامپیوتری، نیاز است که پارامترهای مختلف حافظه همانند ظرفیت، انرژی مصرفی و کارایی نیز تغییر کنند تا بتوان رشد کارایی را حفظ کرد. متاسفانه این مقیاس‌پذیری در سیستم‌های حافظه دشوار است و پیشرفت‌های جدید در سیستم‌ها و برنامه‌ها باعث شده است که حافظه به‌عنوان گلوگاه سیستم مطرح شود. انرژی و توان مصرفی، محدود کننده کلیدی طراحی سیستم‌های کامپیوتری هستند. حافظه‌ها سهم زیادی در مصرف انرژی و توان دارند. استفاده اشتراکی از حافظه‌ها باعث افزایش تقاضا برای ظرفیت و پهنای باند حافظه شده است. علاوه بر آن، کیفیت سرویس مطلوبی توسط سیستم حافظه باید ارائه شود و کارایی آن باید قابل پیش‌بینی باشد. از این رو، تحقیقات بسیاری در زمینه جایگزینی فناوری‌های موجود حافظه با فناوری‌های جدید که غالبا به‌صورت غیرفرار هستند صورت گرفته است تا بتوان حافظه‌های مقیاس‌پذیرتری ساخت که از لحاظ کارایی و انرژی مصرفی عملکرد بهتری داشته باشند. در این سخنرانی، ابتدا به بررسی انتظارات جدید از سیستم‌های حافظه به دلیل پیشرفت‌های اخیر در سیستم‌های کامپیوتری و همچنین افزایش نیاز به داده‌های بیشتر در برنامه‌ها پرداخته می‌شود. سپس، مشکلات و محدودیت‌های فناوری‌های موجود و معمول حافظه (فناوری‌های SRAM و DRAM) مورد بررسی قرار…

فناوری‌های جدید حافظه غیرفرار: مفاهیم، چالش‌ها و زمینه‌های پژوهشی

چکیده: حافظه مولفه اصلی و حیاتی همه سیستم‌های کامپیوتری است. با مقیاس کردن فناوری در سیستم‌های کامپیوتری، نیاز است که پارامترهای مختلف حافظه همانند ظرفیت، انرژی مصرفی و کارایی نیز تغییر کنند تا بتوان رشد کارایی را حفظ کرد. متاسفانه این مقیاس‌پذیری در سیستم‌های حافظه دشوار است و پیشرفت‌های جدید در سیستم‌ها و برنامه‌ها باعث شده است که حافظه به‌عنوان گلوگاه سیستم مطرح شود. انرژی و توان مصرفی، محدود کننده کلیدی طراحی سیستم‌های کامپیوتری هستند. حافظه‌ها سهم زیادی در مصرف انرژی و توان دارند. استفاده اشتراکی از حافظه‌ها باعث افزایش تقاضا برای ظرفیت و پهنای باند حافظه شده است. علاوه بر آن، کیفیت سرویس مطلوبی توسط سیستم حافظه باید ارائه شود و کارایی آن باید قابل پیش‌بینی باشد. از این رو، تحقیقات بسیاری در زمینه جایگزینی فناوری‌های موجود حافظه با فناوری‌های جدید که غالبا به‌صورت غیرفرار هستند صورت گرفته است تا بتوان حافظه‌های مقیاس‌پذیرتری ساخت که از لحاظ کارایی و انرژی مصرفی عملکرد بهتری داشته باشند. در این سخنرانی، ابتدا به بررسی انتظارات جدید از سیستم‌های حافظه به دلیل پیشرفت‌های اخیر در سیستم‌های کامپیوتری و همچنین افزایش نیاز به داده‌های بیشتر در برنامه‌ها پرداخته می‌شود. سپس، مشکلات و محدودیت‌های فناوری‌های موجود و معمول حافظه (فناوری‌های SRAM و DRAM) مورد بررسی…

شبکه‌های اطلاعات-محور: مفاهیم، چالش‌ها و زمینه‌های پژوهشی

چکیده: بی‌گمان می‌توان اینترنت را به عنوان یکی از بزرگترین مصنوعات ساخت دست بشر به حساب آورد که رشد روزافزون آن کماکان ادامه دارد. اینترنت نقش چشمگیری در توسعه و پیشرفت بشر داشته است، بگونه‌ای که اثرات آن در تمام جوانب زندگی امروزی مشهود است. اینترنت از بدو ظهور تاکنون، توانسته است به صورت مطلوبی پاسخگوی انتظارات و نیازمندی‌های ارتباطی انسان‌ها باشد. تداوم موفقیت اینترنت منوط به توانایی آن در تامین نیازهای ارتباطاتی بشر در حال و آینده است. هر چند امروزه کماکان شاهد کارکرد مناسب اینترنت هستیم؛ ولی برآورده کردن اغلب نیازهای نوظهور ارتباطی هزینه بالایی به شبکه تحمیل می‌کند و این امر اینترنت را به سمت عدم بهره‌وری مطلوب سوق می‌دهد. از این رو، بسیاری از محققان و دانشمندان بر این باور هستند که ساختار اینترنت برای کارکردهای نوین آن مناسب نیست و بازنگری در معماری اینترنت امری اجتناب ناپذیر است. در این سخنرانی، ابتدا به بررسی علل و عوامل ناکارآمدی معماری اینترنت خواهیم پرداخت. سپس، مفاهیم شبکه‌سازی مبتنی بر محتوا را که به عنوان گزینه اصلی جایگزینی مدل شبکه‌سازی مبتنی بر TCP/IP مطرح شده است، تشریح می‌کنیم. برای تحقق شبکه‌های مبتنی بر محتوا یا همان شبکه‌های اطلاعات-محور معماری‌های متعددی ارائه شده است که در ادامه سخنرانی، به…

آرایه‌های سیستولیک: سلول پایه شتاب دهنده‌های شبکه‌های عصبی عمیق

چکیده: طی چند سخنرانی گذشته توسط مهندس محمدی، دکتر کلباسی و خودم زمینه لازم برای بررسی جزئیات شتاب‌دهنده‌ها در DNN فراهم شده است. به عنوان مثال در سخنرانی‌های گذشته متوجه شدیم که طراحی سخت‌افزاری دامنه محور و یا خاص منظوره چیست. در این سخنرانی قصد دارم در آغاز مدل MISD را معرفی کنم. چه مدل معماری موازی SIMD و چه MISD هردو جزو مدل‌های مورد استفاده در طراحی سخت‌افزاری دامنه محور محسوب می‌شوند. Vector Processorها و GPUها از مدل معماری موازی SIMDنشات گرفته اما آرایه های سیستولیک از مدل MISD تبعیت می‌کنند که البته تمرکز این سخنرانی روی همین دسته است. در ادامه و طی یک مثال ساده کانولوشن، نحوه بکارگیری آرایه‌های سیستولیک در برنامه‌های کاربردی موازی منظم را توضیح خواهم داد. در پایان یک معماری ساده برای آرایه‌های سیستولیک ارائه می‌کنم و مسیرهای پژوهش جدیدی را در این زمینه عنوان خواهم کرد. تقریبا در تمامی شتاب‌دهنده‌های شبکه‌های عصبی عمیق مانند Google TPU و Microsoft Catapult از آرایه‌های سیستولیک به عنوان سلول پایه طراحی استفاده شده است چرا که هسته اصلی DNNها کانولوشن است و عملیات پایه آن خوراک ارایه‌های سیستولیک می‌باشد. این سخنرانی بطور عام برای دوستانی ارزشمند است که به معماری کامپیوتر علاقه دارند. اما بطور خاص عزیزانی…